in

Oglasio se brat Marka koji je poginuo u Čikagu: Evo gde će se održati sahrana

Sahrana poginulog tinejdžera Marka Niketića biće održana u četvrtak u manastiru Svetog Save u Libertvilu, kada će porodica i prijatelji imati priliku da izjave saučešće porodici tinejdžera od 10 časova. Opelo će se potom održati sat vremena kasnije, a sahrana odmah nakon toga na groblju Svetog Save.

Foto: Youtube/ CBS Chicago, privatna arhiva / Ringier

.

– Marko Niketić (6. jul 2006 – 12. maj 2024) bio je voljeni sin Gordane i Nebojše Niketića. Jako će nedostajati porodici, prijateljima, kumovima u Sjedninjenim Državama i Republici Srbiji. Sahrana će se održati 16. maja s početkom u 10 časova u Srpskom pravoslavnom manastiru Svetog Save, a posle opela Marko će biti sahranjen na groblju Svetog Save – stoji u čitulji ispod čega se navodi da porodica Niketić poziva sve da se pridruže ručku u 14 časova koji će biti održan u klubu Glen posle 14 časova, u znak sećanja na njihovog Marka.

Čitulja

Foto: Drustvene mreze

Čitulja

Dok se porodica danima oprašta od svog voljenog Marka, u neverici i nepojmljivom bolu koji ih je snašao, oglasio se i njegov rođeni brat na svom profilu na društvenim mrežama ovom fotografijom deleći sa rodbinom i prijateljima kada se mogu svi zajednički oprostiti od voljenog sina, brata, unuka i prijatelja Marka Niketića.

Potresni prizori na bdenju

Inače, porodica i prijatelji okupili su se sinoć, u utorak uveče, kako bi se oprostili od tinejdžera koji je prerano napustio ovaj svet. Na stotine ljudi pristigli su da bi se pomolili, ali i da bi pružili poneku reč utehe Markovim roditeljima. Kako smo već pisali, njegov otac je došao sa dvojicom prijatelja potpuno slomljen od tuge i boli, televizijske kamere zabeležile su potresni trenutak kada je zastao pored fotografije svog sina i briznuo u plač, zatim je klekao na zemlju i poljubio lik svog mezimca.

Svi koji su došli ovde, verujem da sve to teško podnose, nema ko nije zaplakao. Marko je bio anđeo, zaista je ogromna tragedija to što je tako rano napustio ovaj svet – rekao je jedan od prisutnih za medije.

Detalje stravine nesreće u kojoj je poginuo tinejdžer Marko Niketić (17) iz Srbije, a u kojoj su povređene tri osobe, pročitajte u našem odvojenom tekstu.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /