in

Određeno zadržavanje mladiću koji je policajca ubo u ruku kuhinjskim nožem

Mladić O.P. (23) uhapšen je, u subotu, kada je policajca M.G. kuhinjskim nožem dugim čak 15 centimetara ubo u ruku, pa pokušao da pobegne.

.

Foto: MUP / MUP

.

Međutim, pripadnici Interventne jedinice koji su bili sa M.G. su ga sustigli i priveli. U policiju na Paliluli priveden je i M.B. koji je bio na mestu suvozača.

O. P. je bio za volanom “reno megan”, a pored njega M.B. Policajci su ih zaustavili zbog rutinske kontrole. Tada su naredili da iz vozila izađe vozač, a umesto dokumenata on je izvadio kuhinjski nož i ubo policajca u ruku i dao se u beg. Napadač je čak bacio i sečivo, ali ono je nađeno – kaže naš sagovornik.

U “meganu” nađen je kokain koji je policija oduzela.

O slučaju je obavešteno tužilaštvo koje je naredilo da se odredi zadržavanje O.P. i M.B.

Ivica Dačić u poseti policajcu

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić , u subotu, posetio je na Vojnomedicinskoj akademiji saobraćajnog policajca Aleksandra Stojanovića koji je teško povređen na dužnosti i naglasio da će se kao ministar maksimalno zalagati za jačanje bezbednosti policijskih službenika što istovremeno iziskuje i strožu kaznenu politiku prema onima koji napadnu policajca.

Poželevši policajcu brz oporavak, ministar Dačić je podsetio na složenost policijske profesije i opasnosti kojima su policajci svakodnevno izloženi čuvajući bezbednost građana Srbije, neretko ugrožavajući i ličnu o čemu govori da je od 2021. godine jedan policajac izgubio život, a 838 policijskih službenika povređeno, od kojih je 117 pripadnika saobraćajne policije.

„Mi smo u poslednja tri dana imali dva slučaja gde su pripadnici saobraćajne policije teško povređeni prilikom obavljanja svojih dužnosti, a noćas se desio još jedan incident i napad na službeno lice kada je uboden u ruku pripadnik Interventne jedinice u Beogradu“, istakao je ministar Dačić i dodao da ovakvi slučajevi stavljaju u prvi plan potrebu za unapređenjem bezbednosti policijskih službenika.

„Zato je bitno da se osiguraju najviši mogući kriterijumi za bezbednost policijskih službenika, a istovremeno da budu najstrože sankcije za sve one koji ugrožavaju živote policajaca. Njihov zadatak je da osiguraju bezbednost građana i zato svi treba da im pruže maksimalnu podršku i ne sme da se dozvoli bilo kakav napad na policiju“, istakao je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /