in

Nišliji osumnjičenom za organizovani kriminal određen pritvor

Nišliji osumnjičenom za organizovani kriminal određen pritvor
Nišliji osumnjičenom za organizovani kriminal određen pritvor

Javni tužilac za organizovani kriminal danas je saslušao osumnjičenog M.L. koji je juče priveden.

Foto: MUP

.

Osumnjičeni M.L. se branio ćutanjem te je javni tužilac za organizovani kriminal predložio određivanje pritvora iz pritvorskih razloga predviđenih članom 211 po sva tri osnova.

Po predlogu JTOK sudija za prethodni postupak je osumnjičenom M.L. odredio pritvor. U daljem toku postupka biće saslušanja ostala lica koja su navedena u krivičnoj prijavi.

.

Foto: MUP

.

Da podsetimo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su M. L. (47) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca, policijski službenici će podneti krivičnu prijavu protiv brata uhapšenog – M. L. (44) organizatora organizovane kriminalne grupe i još šest osoba, članova ove OKG, koji se nalaze u pritvoru.

.

Foto: MUP

.

Kako se sumnja, u periodu od 2006. do 2023. godine, pripadnici ove OKG su izvršenjem krivičnih dela razbojništva i teških krađa u inostranstvu, otuđili imovinu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od najmanje 13.000.000 evra u vidu skupocenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrednih predmeta.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /