in

Nastavljeno suđenje Miroslavu Miki Aleksiću: Maloletna žrtva opisala detalje užasa

Suđenje samozvanom profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume, danas je nastavljeno pred Višim sudom u Beogradu.

.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

.

Oštećena, J.V., koja inače ima status posebno osetljivog svedoka, je danas odgovorajući na pitanja Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića, navela da se kritičan događaj odigrao 29. novembra 2020. godine, kada je ona bila maloletna.

Aleksić se kada je reč i J.V. tereti za nedovoljene polne radnje nad maloletnicom.

Nju je tog dana, kako je ispričala, tokom časa Aleksić pozvao u kancelariju, ne opisujući sam događajaj, navela da je uplakana izašla iz kancelarije i odmah ispričala drugarici šta se desilo, ali je ostala do kraja časa.

Tada se, kako je rekla, osećala kao da je nešto loše uradila, te je bila u šoku, uplašila se i osećala nemoćno.

Ona je tada prestala da ide kod Aleksića na časove, a ubrzo je kontaktirala i oštećena I.V. koja joj je rekla da se i njoj desilo slično.

Ubrzo je ispričala svojim roditeljima šta se desilo, a kasnije se videla sa oštećenom Milenom Radulović.

Branilac Jakovljević je nakon nekoliko pitanja koja su bila odbijena od strane suda, nastavio da priča iako mu je sudija rekao da ne komentariše odbijanje pitanja već da postavi naredno, međutim Jakovljević je nastavio da priča uporedo sa sudijom zbog čega ga je postupajući sudija upozorio da poštuje sud, a zatim napravio pauzu od 15 minuta.

Sledeće ročište 25. juna

Sledeće suđenje zakazano je za 25. jun kada bi oštećena Iva Ilinčić trebalo da svedoči.

Iva Ilinčić

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

Iva Ilinčić

Podsetimo, predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević, ranije je u intervjuu za “Blic” naveo da je od ukupno 23 glavna pretresa u predmetu protiv Aleksića 15 održano, a 8 odloženo ili otkazano.

– Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, 1 zbog štrajka advokata i samo 1 zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi – naveo je sudija Milošević.

Optužnica

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

On je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, a u svojim izlaganjima je svedočenja oštećenih poredio sa serijom “Seks i grad” i sa meksičkim sapunicama.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, koji je ukinut u martu 2023. godine.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /