in

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice stigla u sud: Danas iznosi odbranu

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice stigla u sud: Danas iznosi odbranu
Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice stigla u sud: Danas iznosi odbranu

Miljana Kecmanović (46), majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i radnika obezbeđenja došla je danas na suđenje i danas bi po prvi put od zločina trebalo da detaljno iznese svoju odbranu u Višem sudu u Beogradu.

.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

.

Kako javlja naša reporterka sa lica mesta, na suđenju su se kao i do sada pojavile i porodice ubijene dece, dok se Miljana Kecmanović pojavila u pratnji svojih advokata.

.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

.

Kako tvrdi tužilaštvo, majka dečaka ubice je optužena za krivična dela – nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

.

Za Miljanu Kecmanović tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci.

Kako je “Blic” pisao, DNK trag Miljane Kecmanović (46), majke dečaka ubice pronađen na čauri koja je nađena kod vrata u učionici-kabinetu istorije .

Miljana Kecmanović

Foto: Milan Ilić / Ringier

Miljana Kecmanović

Neposredno pred podnošenje tužbe od strane roditelja ubijene dece, njoj je blokirana sva imovina. Kako je utvrđeno, ona ima čak tri stana i garažno mesto, kao i placeve u Nišu i Paraćinu, ali i deo vlasništva u dve zgrade.

– Majka dečaka ubice, u svom vlasništvu ima tri stana i garažno mesto. Ona je u jednom stanu i garažnom mestu jedini vlasnik, dok je u ostala dva stana ona vlasnik 50 odsto – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Pokušala da zaštiti imovinu na sve načine

Pre nego što joj je imovina blokirana, Miljana Kecmanović je na sve načine pokušavala da je zaštiti.

Kako je “Blic” pisao, nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake.

Miljana Kecmanović

Foto: Milan Ilić / Ringier

Miljana Kecmanović

– Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili – rekao je ranije izvor “Blica” blizak istrazi.

Saslušana u policiji

Majka dečaka ubice ranije je bila saslušavana u predistražnom postupku kako bi se ispitalo da li je eventualno zlostavljala i zapustila svog sina.

Miljana Kecmanović saslušana je 24. maja u Policijskoj upravi Beograd gde je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici.

Kako je “Blic” saznao, dečakova majka je kroz suze sina opisala kao bolešljivog i pametnog, te istakla da joj ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da postane masovni ubica.

Majka dečaka ubice je ispričala da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

– Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao – rekao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u školi. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

– Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima – rekao je izvor “Blica”.

Sve o njenom svedočenju, pročitajte u odvojenoj vesti.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /