in

Komandir pokušao u čarapama da prošvercuje telefone u Okružni zatvor

Komandir pokušao u čarapama da prošvercuje telefone u Okružni zatvor
Komandir pokušao u čarapama da prošvercuje telefone u Okružni zatvor

Kristijana T. (22), komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

Zatvor

– Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje – potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva.

Sumnjivo ponašanje

Kako Kurir nezvanično saznaje, Kristijan T. telefone je pokušao da doturi pritvoreniku Filipu Tamindžiću, koji se u beogradskom Centralnom zatvoru (CZ) nalazi zbog pokušaja ubistva.

– Kristijan T. navodno je u ćeliju ovom pritvoreniku najpre odneo paket koji mu je stigao, a onda je kolegi rekao da je zaboravio da mu unese i čarape koje su stigle za njega. Njegovo ponašanje drugom zaposlenom je bilo sumnjivo i odmah je prijavio. Nadležni su kod ovog komandira pronašli tri mobilna telefona – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Tamindžić je u avgustu 2022. po poternici koju je Srbija raspisala za njim zbog pokušaja ubistva bio uhapšen u Podgorici. Neko vreme je proveo u ekstradicionom pritvoru u Crnoj Gori, posle čega je izručen Srbiji i od tada je u pritvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Miljković imao aparat

Prema rečima izvora Kurira, još uvek se prikupljaju dokazi po čijem je nalogu uneo strogo zabranjene telefone u pritvor, ali i da li je za to dobio novac.

Sigurno je da svi telefoni nisu bili namenjeni samo jednom pritovreniku. Istraga je u toku – dodaje sagovornik.

Inače, u aprilu 2021. u ćeliji Marka Miljkovića pronađen je mobilni telefon “mini” sakriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove za vežbanje. Veštačenjem je utvrđeno da je on koristio telefon, a kažnjen je sa zabranom poseta u trajanju od tri meseca.

(Kurir)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /