in

Igor Jurić se oglasio o ubijenoj Danki Ilić (2): Svima uputio važnu molbu

Igor Jurić se oglasio o ubijenoj Danki Ilić (2): Svima uputio važnu molbu
Igor Jurić se oglasio o ubijenoj Danki Ilić (2): Svima uputio važnu molbu

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu oglasio se jutros povodom ubijene devojčice Danke Ilić (2) i naveo da zajedno moramo pronaći snagu i hrabrost kako bi potraga za njenim telom bila nastavljena. Jurić se i ranije oglašavao povodom ovog tragičnog slučaja koji je podigao ceo region i Srbiju na noge.

Foto: MUP, Google Maps, Snežana Krstić / Ringier

.

Skoro dva meseca prošla su od stravičnog ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora. Nakon što je 26. marta nestala, sudbina Dankinog tela ostala je nepoznata. Igor Jurić nekoliko puta oglašavao se o ovom događaju, a jutros je poručio da je potrebno da nađemo snagu i hrabrost kako bi se potraga za telom nesrećnog deteta nastavila.

Nađimo zajedno snagu i hrabrost da nastavimo sa potragom za dvogodišnjom Dankom Ilić. Neka ljubav i solidarnost budu naš vodič u ovoj teškoj potrazi – napisao je Jurić na svom Fejsbuku.

Podsetimo, Svetlana Dragijević iz Zlota, majka Dejana i Dalibora koji su osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, danas će biti sahranjena pored sina Dalibora.

Svetlana je preminula u sredu, a do poslednjeg dana tvrdila je da njeni najmiliji nisu krivi za smrt malene Danke Ilić (2) iz Bora.

Tog 4. aprila ove godine do Svetlane je stigla najstrašnija vest. Njen sin Dejan Dragijević uhapšen je zbog teškog ubistva, dan kasnije policija je privela i njegovog rođenog brata Dalibora i oca Radoslava. Iako je Dejan sve priznao u policiji ona je do sudnjeg dana tvrdila da je nevin.

Dalibor preminuo mesec dana pre majke

Drugog sina Dalibora izgubila je 7. aprila kada je umro u pritvoru u Policijskoj stanici u Boru. Viši sud u Zaječaru Radoslavu je odredio pritvor do 30 dana. Svetlana je, tako, ostala sama u kući u Zlotu, gde je i preminula.

Podsetimo, ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP “Vodovod” u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa pokojnim bratom Daliborom, koji je nakon hapšenja preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premestili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo.

Njeno telo još nije pronađeno.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /