in

Evo šta je ispričao vlasnik streljane gde je dečak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar” učio da puca

Evo šta je ispričao vlasnik streljane gde je dečak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar” učio da puca
Evo šta je ispričao vlasnik streljane gde je dečak ubica iz OŠ “Vladislav Ribnikar” učio da puca

Vladimir Kecmanović insistirao je u streljani da njegov sin, dečak ubica, puca iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu, rekao je danas Ratko Ivanović vlasnik streljačkog kluba na suđenju u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, instruktora streljane, kao i roditelja dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, saznaje “Blic”.

.

Foto: youtube printscreen, Tanjug/Rade Prelić, privatna arhiva, Oliver Bunić / Ringier

.

Suđenje roditeljima dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” , kao i vlasnika i instruktora iz streljane gde je maloletni ubica učio da puca, a u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem suđenju odbranu je iznosio Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba gde je, kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva dečak ubica dolazio sa ocem da puca.

On je u svojoj odbrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dečak sam ušao u nju.

Fotografija dečaka ubice dok puca u streljani

Foto: Ringier

Fotografija dečaka ubice dok puca u streljani

– Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu – kaže izvor “Blica” upoznat sa dešavanjima u sudnici.

Vlasnik prvo tvrdio da dečak ubica nije bio u streljani

Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković optužnicom se terete za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Vladimir Kecmanović, otac dečaka ubice

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Vladimir Kecmanović, otac dečaka ubice

Za šta su optuženi roditelji dečaka ubice

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /