in

Dvojica mladića iz Beograda zapalila automobile na Paliluli: Materijalna šteta 70.000 EVRA

Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredio je zadržavanje prema N.M. (1981) i D.A. (1986) u trajanju od 48 sati, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u kom roku su isti saslušani na okolnost krivičnog dela koje im je stavljeno na teret.

Najnovija

Foto: Ringier

Najnovija

Kako se sumnja, oni su 29. aprila na teritoriji GO Palilula, kojom prilikom su zapaljena putnička motorna vozila marke „mercedes“ tip „S Class“ i vozilo marke „mercedes“ tip „CLS“ koja su potpuno izgorela, dok su putnička motorna vozila marke „smart“ i marke „citroen“ tip „Jumpy“ oštećena, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 70.000 evra.

Osumnjičeni N.M. (1981) je prilikom saslušanja iskoristio zakonsko pravo i nije izneo svoju odbranu, dok je D.A. (1986) izneo odbranu, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom N.M. (1981), imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je u odnosu na osumnjičenog D.A.(1986) predložen pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo koje mu je stvaeno na teret.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti antrošološko, psihijatrijsko veštačenje okrivljenih, kao i druga potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /