in

Drama na aerodromu: Lažni taksista iz Beograda napao strane turiste i tražio im neverovatnih 30.000 dinara za vožnju

Drama na aerodromu: Lažni taksista iz Beograda napao strane turiste i tražio im neverovatnih 30.000 dinara za vožnju
Drama na aerodromu: Lažni taksista iz Beograda napao strane turiste i tražio im neverovatnih 30.000 dinara za vožnju

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Branislava M. (29) zbog sumnje da je 10. aprila ove godine pokušao da izvrši krivično delo razbojništvo na štetu dva strana državljana.

Ilustracija

Foto: Dušan Milenković / Ringier

Ilustracija

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Rekao da će po tarifi, pa ih prevario

Postoji opravdana sumnja da je, nakon što su oštećeni sleteli na aerodrom “Nikola Tesla”, Branislav M. prišao jednom od njih i pitao da li im treba taksi prevoz, što su oni potvrdili i pitali za cenu prevoza do njihovog rezervisanog smeštaja. Okrivljeni im je odgovorio da će im naplatiti po očitanoj tarifi.

U toku vožnje oštećeni su primetili da umesto na taksimetru, aplikacija na mobilnom telefonu Branislava M. očitava iznos od 15.000 dinara, pa su ga ponovo pitali koliko košta vožnja do njihovog smeštaja, na šta im je on odgovorio da iznosi 30.000 dinara.

Oštećeni su potom tražili da zaustavi vozilo, kako bi mu platili samo za tu deonicu, jer nemaju više novca, na šta im je okrivljeni odgovorio da ne može da zaustavi vozilo, ali je to ipak učinio nakon što je čuo da jedan od oštećenih na engleskom jeziku govori drugom da će pozvati rezervisani smeštaj i raspitati se za cenu taksi prevoza.

Otimali se oko ranca, pa im naneo teške povrede

Jedan od oštećenih je posegao za svojim rancem koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila, ali mu ga je okrivljeni oteo. Nakon toga su se otimali oko ranca koji se pocepao u predelu ručke, te je pao pored automobila.

Oštećeni je krenuo da se sa rancem udaljava od vozila, kada je iz njega izašao i drugi oštećeni za kojim je krenuo Branislav M. i zadao mu više udaraca pesnicom u potiljak, čime mu je naneo laku telesnu povredu.

Polomio mu nos!

Potom je, kako se sumnja, Branislav M. prišao i prvom oštećenom i udario ga pesnicom u predelu korena nosa, nanevši mu tešku telesnu povredu u vidu preloma nosnih kostiju sa dislokacijom.

Tada su im prišli policijski službenici i sprečili okrivljenog da nastavi započetu radnju, dok su oštećeni vozilom Hitne pomoći prevezeni u KBC Zemun radi pružanja medicinske pomoći.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /