in

Crna kutija iz “mustanga” otkrila nove detalje nesreće u Čikagu u kojoj je poginuo Marko Niketić

Marko Niketić (17) poginuo je 12. maja u Čikagu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada se “mustang” kojim je upravljao Tijang Kim (21) koji je bio pod uticajem alkohola i narkotika, zakucao u njegov automobil marke “mercedes”.

.

Foto: screenshot

.

Kako su američki tužioci saopštili, Kim koji je optužen za ubistvo iz nehata, vozio je toliko velikom brzinom, da kad su proverili brzinometar na njegovom automobilu nakon nesreće, bio je zaglavljen na 193 kilometara na sat.

Optužen za ubistvo iz nehata Tijang Kim (21)

Foto: Screenshot / Ringier

Optužen za ubistvo iz nehata Tijang Kim (21)

U subotu je Tijang saznao da će ostati u zatvoru do sledećeg ročišta.

Dostigao brzinu od 210 km na sat

Na sudu, državni advokati su rekli da je 21-godišnjak koji je optužen za ubistvo iz nehata imao nadzornu kameru i da je njegov “mustang” dostizao brzinu do 210 kilometara na čas u jednom trenutku. Sudija je to okarakterisao kao izbor da svoje vozilo iskoristi kao oružje.

Marko Niketić (17)

Foto: Youtube/ CBS Chicago, privatna arhiva / Ringier

Marko Niketić (17)

U sudnici, roditelji Tijang Kima, posmatrali su svog sina kako se suočava sa spiskom optužbi, dok su roditelji tragično preminulog Marka Niketića (17) držali fotografiju sina kojeg su izgubili.

Državni tužioci rekli su da je Kim (21) koji je bio za volanom “mustanga” optužen za teško pijanstvo, ubistvo iz nehata i još niz drugih krivičnih dela.

Vozio 160 km na sat preko ograničenja

Kim je optužen da je vozio skoro 160 kilometara na sat preko ograničenja brzine koja je dozvoljena na delu puta gde se dogodila nesreća.

Roditelji optuženog Kima su kratko razgovarali preko svog advokata.

“Njegovi roditelji su povraćali tokom saslušanja”

– Osećaju se užasno zbog ovog incidenta. Muka im je i u stanju šoka su. Oni su upravo videli svog sina na sudu, u invalidskim kolicima i više puta su povraćali tokom saslušanja. – rekao je advokat.

.

Foto: Drustvene mreze

.

Državni tužioci kažu da je Kimova kontrolna kamera snimila kako juri, prelazi na crveno svetlo, prolazi pored automobila i vozi bez farova pre sudara.

Pronađena crna kutija u “mustangu”

Advokati kažu da je crna kutija pronađena u “mustangu” otkrila da je automobil išao 196 kilometara na sat prilikom udara.

– On samo želi se iskreno izvini i izjavi saučešće porodicama žrtava. Oseća se veoma mučno zbog ovoga – rekao je Kimov advokat.

Sudija je odlučio da privede Kima, nazvavši njegove postupke za volanom “bezobraznim zanemarivanjem ljudskih života i bezbednosti”.

Niketićevi roditelji napustili su zgradu suda bez davanja izjave.

Sledeće suđenje zakazano za pet dana

Kim ponovo treba da se pojavi na sudu 24. maja u Skokiju.

Stanje tinejdžerke koja je bila sa Markom u kolima

Kako prenose američki mediji, Niketićeva devojka je sa teškim povredama mozga i kičme prevezena u bolnicu nakon stravične nesreće. Ona je puštena iz bolnice u petak, navodi se u sudskim dokumentima.

Tinejdžerka (16), koja je ostala neidentifikovana, imala je unutrašnja krvarenje, hematom na mozgu, prelom karličnih pršljenova, a povremeno je gubila svest zbog siline udara.

Podsetimo, Marko Niketić (17) nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u 12. maja u Čikagu kada je na njegovo vozilo pri velikoj brzini naleteo “mustang”. U ovoj nesreći teško su povređene još dve osobe, dok je vozač koji je izazvao sudar Tijang Kim (21) iz Nortbruka, prošao sa lakšim povredama.

Ugasio farove i dao gas do daske

Kim je, prema rečima svedoka koji se našao na putu u trenutku kada je do nesreće došlo, ugasio je farove na svom vozilu i dao gas do daske.

Marko bio u kolima sa devojkom

U trenutku sudara, u “mercedesu” sa Markom je bio jedan saputnik, dok se u “mustagnu” takođe pored vozača nalazio još jedan putnik.

Prema navodima svetskih medija, u kolima sa Markom je bila njegova devojka.

Član porodice potvrdio je da se 17-godišnja devojka koja je bila Markova saputnica, trenutno nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi i da je ona bila njegova devojka.

(CBS njuz, Dejli mejl, Blic)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /