in

Otkrivaju se mračne tajne: Retrogradni Merkur donosi neviđeni haos u život 4 znaka horoskopa

Otkrivaju se mračne tajne: Retrogradni Merkur donosi neviđeni haos u život 4 znaka horoskopa
Otkrivaju se mračne tajne: Retrogradni Merkur donosi neviđeni haos u život 4 znaka horoskopa

Drugi po redu retrogradni Merkur u 2024. godini počeo je danas 1. aprila i trajaće sve do 24. Kada planeta krene retrogradno, dolazi do poremećaja u područjima života kojima planeta upravlja, kao i aspektima vezanim za horoskopski znak u kom je retrogradan.

Ovoga puta retrogradni Merkur je u znaku Ovna koji se simbol vatrene energije, strasti i uzbuđenja. Upravo zbog toga može da se odrazi na polju komunikacije, kako ćete se postaviti na poslu prema kolegama, prema partneru, donosi impulsivnost koju ćete morati da kontrolišete. Međutim, donosi vam i dobre strane ukoliko znate kako da iskorisite retrogradni hod Merkura. Uticaće u određenoj meri na vaš ego i identitet, te vam zvezde savetuju da osvestite svoju unutrašnjost, zapitate se ko ste i u kom smeru želite da idete.

OVAN

Kako je retrogradni Merku baš u znaku Ovna, nekako će ovaj znak horoskopa biti pod njegovim jačim uticajem. Osetićete zbunjeno. Retrogradni Merkur u aprilu 2024. godine uticaće na vaš identitet i način na koji vidite sebe. Zvezde vam savetuju da ne razmišljajte previše i postavljate sebi previše pitanja jer ćete dobijati sve manje odgovora u ovom periodu.

BLIZANCI

Pošto je Merkur vaša vladajuća planeta, retrogradnost bi mogla da izazove duboku osetljivost, posebno kada su u pitanju vaši odnosi sa drugima, koliko je vaš društveni život zanimljiv i da li ste zaista na putu da ostvarite svoje snove. Možda ćete se osećati zbunjeno u vezi sa svojim društvenim položajem i nesigurni u svoju sposobnost da utičete na druge, zbog čega se više trudite da uspostavite vezu. Takođe postoji mogućnost da se povežete sa ljudima iz prošlosti. Možda ćete morati da se suočite s velikim pritiskom na svom profesionalnom polju u isto vreme kada se nosite sa društvenom napetošću. Srećom, nakon kiše vas čeka duga!

DEVICE

Device uvek najviše osete efekte retrogradnog Merkura. Ovog puta, Merkur će imati mračnu i ćudljivu prirodu, jer počinje u vašoj osmoj kući emocionalnih i finansijskih ulaganja, izazivajući vas da zaronite u mračne i tabu teme dok izmirujete dugove iz prošlosti. Možda ćete se čak vratiti nedovršenim obavezama. Vaši odnosi takođe osećaju napetost ove retrogradnosti. Moraćete više da se potrudite oko prevazilaženje problema i razmiricama u odnosima. U emocionalnoj inteligenciji i razgovoru se krije ključ!

RIBE

Retrogradni Merkur najviše će da se odrazi na vaše unutrašnje “ja”.  Kako se ovo retrogradno dešava, možda imate posla sa konfliktom i egom u trenutnim vezama. Možda se čak ponovo povežete sa ljudima iz svoje prošlosti sa kojima još uvek imate nedovršen posao. Zvezde vam savetuju da prihvatite kompromis i porazmislite o tuđim potrebama. Vreme će pokazati kako će se te promene odvijati, ali za sada znate da ništa ne može da ostane isto. Pratite svoj unutrašnji glas i prilagođavajte se promenama.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /