in

Haos u najavi: Stiže retrogradni Merkur u Ovnu i donosi kolaps

Haos u najavi: Stiže retrogradni Merkur u Ovnu i donosi kolaps
Haos u najavi: Stiže retrogradni Merkur u Ovnu i donosi kolaps

Merkur, planeta komunikacije i logičkog rasuđivanja, počeće svoj retrogradni hod u znaku Ovna 2. aprila i imaće snažan uticaj na sve znakove Zodijaka. Retrogradni Merkur u Ovnu može imati značajan uticaj na našu komunikaciju, razmišljanje i svakodnevne aktivnosti.

Merkur je planeta koja simbolizuje našu sposobnost da razmišljamo, komuniciramo, učimo i planiramo. Kada se retrogradno kreće kroz Ovna, to može stvoriti dinamičnu i pomalo izazovnu atmosferu. Nagle promene i osipni pokreti Ovan je vatreni znak poznat po svojoj energiji, impulsivnosti i avanturističkom duhu. Kombinacija retrogradne energije Merkura i Ovna može dovesti do iznenadnih promena u načinu na koji razmišljate i komunicirate.

Mogu se javiti impulsivne odluke, nepromišljeni potezi i nedostatak strpljenja. Ruši planove Tokom ovog perioda možemo primetiti da stvari ne idu po planu. Komunikacija može biti mutna ili podložna nesporazumima, pa je važno da budemo pažljivi kada izražavamo svoje misli i da jasno komuniciramo sa drugima. Takođe, možemo osetiti veći nivo frustracije ili nestrpljenja zbog teške komunikacije ili kašnjenja u postizanju ciljeva.

Retrogradni Merkur u Ovnu takođe može da podstakne dublju samorefleksiju i introspekciju. Ovaj period može biti povoljan za preispitivanje naših ciljeva, želja i načina na koji komuniciramo sa svetom oko nas. Možda ćemo otkriti nove perspektive ili ideje koje nas motivišu da preduzmemo akciju nakon što se Merkur vrati u direktno kretanje.

Važno je zapamtiti da retrogradni Merkur nije nužno loš, to je vreme za usporavanje i prilika za rast i transformaciju. Koristeći ovaj period kao vreme za samorefleksiju i planiranje, možemo iskoristiti njegov potencijal za lični razvoj i napredak.

Retrogradni Merkur će najteže pogoditi Ovnove, Jarčeve, Rakove i Vage.

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /