in

Znate li kako se koristi nastavak za RENDE sa ŠILJCIMA: Zapanjićete se kad čujete koja se hrana secka na njemu

Da li pravilno koristite rende, tačnije sve njegove strane? Najveći broj ljudi koristi samo dve – one za sitno i krupno rendanje, a šta je sa ostalima? Čemu služi rezač, a čemu onaj deo sa “šiljcima”?

Većina koristi samo fino i krupno rende. Na primer, šargarepa i cvekla za supu, kao i meki sirevi, sitne se na njemu. Fino, sitno rende je namenjeno za tvrdi sir, kao i za voće i povrće. Na njemu se može usitniti hrana tako da se dobije pire za, na primer, bebe. Isti slučaje je sa usitnjavanjem jaja za mimoza salatu. Nije pogodan za meke namirnice jer će se one jednostavno “razmazati” po površini.

NajŽena.rs

 

Rezač se daleko ređe koristi, a najzgodiniji je ako treba da se povrće ili voće iseče na tanke kriške. Na primer, za krompir pri pipremi domaćeg čipsa, krastavce za salatu ili voće za ukrašavanje slatkih peciva.

Na četvrtoj strani, po pravilu, nalaze se “šiljci”. Ovaj deo za rendanje hrane se najređe koristi, a mnogi ne znaju ni čemu služi. “Šiljci” su namenjeni za usitnjavanje veoma tvrde hrane, kao što su na primer stari hleb, orasi i začini. Takođe možete narendati đumbir ili beli luk ako nemate poseban alat za njihovo sitnjenje. 

BONUS VIDEO