in

Uklonite ružne tragove mahovine iz vašeg dvorišta: Samo ako odradite u ovo vreme delovaće

Mahovina može niknuti na raznim mestima na vašem imanju, uključujući krov, stepenice, dvorište i vašu terasu. Srećom, postoji mnogo metoda za uklanjanje. I postoji određeno vreme kada bi trebalo da se pozabavite i ovom mahovinom.

Mahovina uspeva u vlažnim, mokrim uslovima. Ako vaša terasa ima lošu drenažu i bila je izložena posebno vlažnom vremenu, možda ćete primetiti nakupljanje mahovine. Isti problem se može pojaviti na krovu zbog sličnih uslova.

Važno je ukloniti mahovinu odmah nakon otkrivanja. Kao i kod drugih baštenskih korova, ključno je dosledno održavanje. Omogućavanje mahovini da nekontrolisano raste na terasi može dovesti do brzog rasta korena, što rezultira napornim zadatkom uklanjanja mahovine.

Kada uočite mahovinu, zgrabite krutu ili žičanu metlu da je pomerite i odložite mahovinu. Za tvrdoglave slojeve koristite oštar baštenski nož duž spojeva i ispod mahovine. Najbolje je to učiniti tokom suvog dana pre nego što mahovina uspostavi duboko korenje kako bi se izbeglo oštećenje peska između pločnika.

Metode uklanjanja mahovine iz dvorišta

Osigurajte dobru drenažu, popravite sva curenja i podrežite drveće ili biljke da biste maksimalno povećali izlaganje suncu na terasi. Koristite metlu da uklonite mahovinu i oštar nož za ukorenjena područja.

Soda bikarbona

Pospite sodu bikarbonu na mokru mahovinu da je uništite. Međutim, čišćenje ostataka sa popločavanja može biti izazovno. Razmislite o korišćenju alternativnih rešenja kao što su metla, mašina za pranje pod pritiskom, sredstvo za ubijanje mahovine ili sirće za efikasno uklanjanje mahovine.

Perač pod pritiskom

Redovno čišćenje vašeg dvorišta ili prilaza je jednostavan način da sprečite pojavu mahovine i drugog korova. Najbolje je da se pozabavite ovim zadatkom u rano proleće, po kućama i baštama. Perač pod pritiskom i čvrsta metla su efikasni alati za posao.

Komercijalno sredstvo protiv mahovine

Komercijalni ubica mahovine može se koristiti za borbu protiv mahovine. Možda će biti potrebno više aplikacija da bi mahovina potpuno nestala. Važno je pažljivo pratiti uputstva na etiketi proizvoda, jer se smernice mogu razlikovati od proizvoda do proizvoda, piše Express.uk.