in

skidanje kamenca – Najžena

skidanje kamenca – Najžena
skidanje kamenca – Najžena

Čišćenje kamenca, rđe sa metalnih predmeta, otpušavanje odvoda nije lak posao. Domaćice koriste razna sredstva za čišćenje, ali alkoholno sirće je pravi prirodni pomagač. Jedan litar košta oko 150 dinara, a vama je potrebno manje od 100 ml za jedno ribanje, što je 15 dinara.

Pasta za čišćenje

Pomešajte 1/4 šoljice sode bikarbone i jednu kašiku tečnog deterdženta za sudove. Dodajte sirće toliko da dobijete kremastu pastu i oribajte wc šolju, lavabo, kadu, sudoperu.

Uklanja kamenac

Sirće je odlično za čišćenje kamenca, a možete biti sigurni da neće oštetiti površinu koju čistite. Pomešajte dve kašike soli i jednu kašiku sirćeta i dobijenom pastom namažite kamenac. Ostavite da odstoji pola sata, pa oribajte.

Čisti kuvalo za vodu

Jednom nedeljno umesto čiste vode, prokuvajte razređenu tečnost vode i sirćeta u kuvalu. Na taj način uklonićete kamenac iz unutrašnjosti aparata.

Shutterstock

 

Riba wc šolju

Sipajte u šolju malo alkoholnog sirćeta (oko 100 ml) i pustite da odstoji nekoliko sati ili preko noći. Operite četkom i pustite vodu.

Čisti odvode

Napravite mešavinu od 1 šoljice sode bikarbone i šoljice sirćeta. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim pustite vrelu vodu u odvod da se ispere.

Čisti masnoću

Ukorelu masnoću sa šporeta i iz rerna uklonićete ako je namažete sirćetom i ostavite da odstoji pola sata. Posle toga ćete je lako skinuti sunđerom.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /