in

Savet iskusnih domaćica ZLATA vredan: Evo kako su nekada čistile WC šolju, sipajte OVO i pustite vodu

Pored kade i lavaboa koji bi trebalo da sijaju, tu je i wc šolja za koju je imperativ da u svakom trenutku bude dobro oribana. Međutim, čišćenje kupatila često ume da bude prava muka, jer su sredstva prepuna štetnih hemikalija. S druge strane, postoje i prirodna sredstva za čišćenje koja možete i sami da napravite.

Sirće i soda bikarbona

Za ovaj metod čišćenja potrebno vam je: 100 gr sode bikarbone 10 kapi eteričnog ulja pola šolje belog sirćeta.

Sipajte sodu u WC šolju, a zatim dodajte eterično ulje i sirće. Voda će peniti nekoliko minuta skidajući kamenac i mrlje. Kada voda prestane da peni, pustite vodu.

Sok od limuna

U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, petnaestak kapi eteričnog ulja i litar vode. Sve dobro promućkajte i sredstvo je spremno za korišćenje.

Domaće šumeće tablete

Sve što vam je potrebno jeste: 150 gr sode bikarbone 50 ml limunske kiseline 1 kašika deterdženta za sudove kalupi za led.

Pomešajte sodu bikarbonu i limunsku kiselinu, pa dodajte deterdžent i sve promešajte zajedno. Smesu stavite u kalupe za led i ostavite da se osuši oko 4 sata. Posle toga, izvadite „kockice“ iz posude za led i stavite ih u teglu koju ćete hermetički zatvoriti.

Jednu kocku ubacite u wc šolju. Sačekajte da se rastopi, pa očistite četkom i pustite vodu.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO