in

Pranje veša preko LETA mora da bude drugačije: Običan OMEKŠIVAČ zamenite za ovaj, jer bolje upija ZNOJ

Svi mi volimo kada nam veš mirise na omekšivač, ali da li je to baš toliko i dobro i tokom letnjih dana? Vlasnik perionice za pranje veša Dejan Dimitrov, otkrio je da ga trebamo izbegavati tokom leta. 

Kako je rekao, omekšivač sprečava da tkanina upija vlagu pa tako kada je vruće, nema mogućnost upijanja znoja pa tako budemo skroz mokri, umesto da naša majica sve to upije. 

– Bilo bi dobro izbegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati lepše, tkanina ne može da upije vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri – rekao je.

Profimedia

 

Savetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osetljivu kožu kako biste izbegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris.

Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu.

Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može da upije vlagu. Čuvajte ih zato za zimu – dodao je za kraj.

BONUS VIDEO