in

Pijte TRI puta dnevno i rešite se OTEČENIH stopala: Napravite čaj od ove BILJKE i zaboravite na probleme sa nogama

Domaći čaj od peršuna

Oticanje nogu je problem kod većine ljudi, pogotovu kada dođe leto. 

Oticanje nogu može biti posledica bolesti – ako je praćeno osećajem nedostatka vazduha, može biti znak zatajenja srca, a ako su i kapci otečeni i postoji problem sa mokrenjem – može biti znak loše funkcije bubrega. Dakle, morate pažljivo posmatrati telo i u slučaju produženih bolesti – obavezno posetite lekara.

Često, međutim, otok se pogoršava greškama u ishrani, predugim boravkom u jednom položaju (sedeći ili suprotno – rad u stojećem položaju), nedostatkom vežbanja, a otok se javlja i kao posledica predmenstrualne napetosti. Kako se nositi sa ovim? Imamo nešto veoma efikasno za vas – čaj od peršuna!

Istraživanja su pokazala da peršun ima diuretički efekat i efikasno čisti organizam od toksina. Štaviše, bogat je i kalijumom, a pošto većina diuretika izbacuje ovaj mineral iz organizma, sam peršun nema neželjenih efekata.

Domaći čaj od peršuna

Sastojci:

– Peršun sa korenjem

– Voda

– Limun, đumbir ili med za ukus

Način pripreme: Listove i korenje peršuna dobro iseckati. Sve promešajte (trebalo bi da dobijete oko 1/4 šolje peršuna), pa prelijte vodom i stavite na ringlu. Kuvajte 5-7 minuta, pa dobijenu smesu procedite. Za ukus možete dodati limun, đumbir ili med. Pijte ovaj čaj 3 puta dnevno – tada ćete postići najbolje rezultate.

BONUS VIDEO