in

Nutricionista otkrio NAJNEZDRAVIJU vrstu SIRA: Mnogi bez njega ne mogu da ZAMISLE obrok, a trebalo bi da ga zamene zdravijim NAMIRNICAMA

Međutim, treba napomenuti da ova činjenica ne znači da morate potpuno izbegavati da je jedete. „Sva hrana, uključujući sir, može se konzumirati u umerenim količinama“, rekao je nutricionista Tobi Amidor u intervjuu za časopis “Eat This, Not That”.

Međutim, neki sirevi sadrže veliku količinu zasićenih masti, što može negativno uticati na naše zdravlje. Iz tog razloga, mnogi nutricionisti smatraju da je plavi, odnosno “buđavi” sir najnezdraviji. Dakle, 135 grama plavog sira sadrži 35 grama zasićenih masti, što ga, kao što je već pomenuto, čini jednim od najnezdravijih sireva koje možete izabrati. Ishrana bogata zasićenim mastima povezana je sa povećanim nivoom LDL holesterola, što povećava rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, rekao je on. Jedenje velikih porcija plavog sira može dovesti do povećanja telesne težine. Smernice o ishrani za Amerikance 2020 – 2025 (DGA) navode da dnevna ishrana ljudi ne bi trebalo da sadrži više od 10 procenata zasićenih masti.

BONUS VIDEO