in

Nikako ne USISAVAJTE razbijeno staklo: Ovo je BEZBEDAN način, možete da pokupite i NAJSITNIJE komade

Kada razbijemo predmet od stakla u kući, najteže je pokupiti one sitne delove koji nisu lako uočljivi. Nikako ne treba da koristite usisivač zato što oštri komadi stakla mogu da oštete i pocepaju njegove delove.

Delovi stakla, posebno oni najsitniji, izuzetno su oštri i opasni jer se na njih mogu povrediti ukućani i kućni ljubimci. Sajt TheKitchen podelio je neke od najefikasniji metoda, koji uključuju krompir ili krišku hleba:

Krompir

Presecite krompir na pola, pa ispritiskajte mesta na kojima se nalaze rasuti komadići stakla. Svi delići će se zabosti u povrće i uklonićete ih bezbedno.

Kriška hleba

Isti je slučaj i sa kriškom hleba – jedina je razlika što krišku hleba treba nežnije pritiskati jer je ova namirnica mekša od krompira.

Lepljiva traka/selotejp

Lepljiva traka takođe je jedna od najefikasnijih metoda. Isecite duže parče lepljive trake, a potom pokupite rasuto staklo. 

Vlažni ubrus

Potrebno je da presavijete papirni ubrus nekliko puta, pa potom navlažite, ali ne previše. Nakon toga,pokupite staklo, ali treba da vodite računa da papir bude presavijen dovoljno da vas utisnuti oštri delući ne povrede.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO