in

kako ukloniti neprijatan miris – Najžena

Jedan proizvod, koji nikada ne biste upotrebili za čišćenje bele tehnike ili posuđa, može da efikasno da očisti mašinu za sudove, tako što će je dezinfikovati i ukloniti neprijatan miris.

Kako ukloniti neprijatan miris

Jednu tabletu za čišćenje zubne proteze stavite na dno mašine, tamo gde se nalazi filter. Aktivni sastojci tablete su limunska kiselina i natrijum bikarbonat. Voda koja stoji na dnu mašine za sudove može postati posle nekog vremena smrdljiva. Dodacanjem te tablete ćete dezinfikovati filtere i mašinu i osvežiti ih. Ovaj trik koristite jednom nedeljno, tako ćete sigurno sprečiti stvaranje neprijatnog mirisa.

Shutterstock

 

Možete da očistite i wc šolju

Stavite jednu tabletu u wc šolju i ostavite da stoji preko noći. Važno je da niko noću ne ide u toalet i ne pušta vodu. Sutradan ujutru pustite vodu. Toaletna šolja će biti čista i dezinfikovana.

Skinite fleke sa posuđa

Tablete za proteze takođe se koriste za uklanjanje fleka od čaja i kafe na šoljama. Jednostavno napunite šolju toplom vodom pa ubacite jednu tabletu. Ostavite pola sata, pa operite šolju. Biće čista i sjajna, kao da je nova! Na isti način tabletom za čišćenje zubne proteze možete da očistite masne tiganje i šerpe i uklonite zagorelu hranu.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /