in

kako izbeliti peškire – Najžena

kako izbeliti peškire – Najžena
kako izbeliti peškire – Najžena

Vremenom, beli peškiri dobiju žućkastu ili sivkastu nijansu i postanu grubi. Možda mislite da im nema spas, ali potoji jednostavno rešenje. Posle toga će ponovo biti nežni i blistavo beli.

Beli peškiri kao sneg

U hotelima i spa centrima su peškiri uvek beli kao sneg iako se često koriste. Kako bi i vaši kod kuće bili takvi, koristite alkoholno sirće za održavanje tkanine, jer to rade i profesionalci. Peškiri će mirisati sveže i biti blistavo beli.

Dodajte sirće za mekše peškire

Sve što treba da uradite jeste da dodate 2-3 šolje sirćeta preko peškira u bubanj mešanine, a u mašinu stavite deteržent kao inače. To će pomoći da se unište bakterije i neprijatni mirisi sa peškira. Peškire perite na temperaturi od 60 stepeni, a možete i na 90 stepeni ako piše na uputstvu proizvođača. Ne stavljajte omekšivač tokom pranja peškira jer on sprečava ulazak vlage i čini ih suvim i grubim na dodir.

Shutterstock

 

Soda bikarbona za beljenje

Postoji još jedna jeftina namirnica koju svako ima u kuhinji, a može pomoći da peškiri ponovo budu nežni i beli. U pitanju je soda bikarbona. Sipajte 2-3 kašike sode bikarbone u bubanj mašine preko peškira pre uključivanja mašine.

Da bi ostali mekani, peškire treba sušiti u sušilici. Ako je nemate, osušite ih napolju, ali ih posle 30 minuta sušenja napolju protresite i okrenite naopako. Imajte na umu da peškiri nisu večni i da se vremenom pohaba materijal. Stručnjaci savetuju da se promene posle dve godine.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /