in

Kako da znate da vas nisu PREVARILI kad su vam ga PRODALI? Stručnjak objasnio kako da prepoznate čisto i kvalitetno MASLINOVO ULJE

Iako sve boce maslinovog ulja većini izgledaju isto i verovaćete šta piše na etiketi, stručnjak za integrativnu ishranu dr Kortni Svon kaže da brendovi kupljenog maslinovog ulja nisu ni približno istog kvaliteta, i da čak 75 do 80 odsto proizvoda na policama prodavnica nije povezano sa onim što piše na njima.

Čak i ako na flaši ulja piše da je 100 odsto maslinovo ulje, to nije nužno tako jer proizvođači i trgovci često u maslinovo ulje dodaju sojino ulje, ulje repice i suncokretovo ulje da bi uštedeli“, kaže stručnjak.

Kako znati da li je čisto maslinovo ulje zaista čisto?

“Dve stvari su karakteristične. Kada ga sipate, treba da bude veoma tamnozelene boje, a kada ga probate, njegov ukus treba da bude veoma oštar”, kaže ona. Iako je i dalje važno da na flaši piše 100 odsto maslinovog ulja, ne treba verovati svakom brendu na reč, dodaje, pa je dobro pre kupovine dodatno istražiti. „Dobro maslinovo ulje ne samo da poboljšava ukus hrane, već može i da unapredi zdravlje tokom godina, jer je puno zdravih masti, antioksidanata i vitamina i znatno je manje obrađeno od mnogih drugih“, zaključila je ona.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO