in

Kako da odbijete loše stvari i nevolje od sebe

Kako da odbijete loše stvari i nevolje od sebe
Kako da odbijete loše stvari i nevolje od sebe

Naše misli kreiraju našu stvarnost! svi ste čuli za izreku, “Kakve su vam misli, takav vam je život!” Više puta u životu svakog od nas ova izreka se pokazala kao realna.

Kada razmišljamo negativno o stvarima koje nas očekuju, uvek strepimo da će se nešto loše dogoditi, onda se negativne stvari zaista i događaju – mi ih svojim mislima privlačimo. Stalno razmišljanje o negativnom stvara energetski “utisak” da mi to želimo, i to nam se onda i vraća.

1. Nikada ne ulazim u nevolje! Meni se ništa loše ne dešava! Ove reči izgovorite kada se iznenada pojave strahovi, brige i anksioznost. Izgovarajte ih polako i svesno kako bi vaš um shvatio da nema potreba za brigu i negativnu projekciju budućih događaja.

2. Izaberite tiho i mirno mesto, sedite udobno i zapitajte se “Šta bih volela da imam u životu, a još nemam?”. Uzmite papir i napravite listu svojih želja. Zatim postavite sebi sledeće pitanje: “Šta imam, a ne bih želela da imam?” Uzmite novi list papira i napravite listu onoga čega biste želeli da se odreknete.

Ponovo pročitajte sve stvari koje “ne želite, a imate” i smislite pozitivnu frazu koja ima isto značenje, ali naziva nešto što “nemate, ali želite”. Na primer, ako ne želite, ali imate višak kilograma, onda je ono što želite, a nemate, vitka figura.

Zamenite svako “Ne želim, ali imam” sa “Želim, ali nemam.” Zapišite sve izmenjene fraze u jednu listu svojih želja i imajte ih na umu. Redovno jačajte pozitivne misli, izgovarajte ove fraze kao afirmacije i ostvarićete svoje ciljeve.

3. Probajte aromaterapiju – Različiti mirisi nam pomažu da promenimo raspoloženje, bolje i zdravije spavamo ili da obnovimo energiju. Naravno, aromaterapija i eterična ulja neće rešiti vaše probleme, ali će vam pomoći da se opustite. Preporučuje se aroma mente, vanile, ruže. Miris limuna će vam pomoći da se brže probudite, aroma pomorandže može da vam popravi raspoloženje. Možete nabaviti esencijalna ulja i dodati ih u kadu, aroma lampu ili ovlaživač vazduha.

4. Napišite 5 pozitivnih stvari – Ovo je prilično poznata tehnika i zaista funkcioniše. Morate pronaći 5 pozitivnih aspekata u svakom slučaju, koliko god on bio negativan. Bićete iznenađeni da čak i u najlošijim situacijama možete pronaći pozitivne, emotivne trenutke za sebe i stvari na kojima možete biti zahvalni. Kada pronađete pozitivan ugao, lakše ćete naći i rešenje.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /