in

Istraživanja su pokazala: Ovo je siguran metod pomoću kog ćete ZA TRI MINUTA da zaspite i da imate čvrst san

 

Istraživački tim predvođen “Shahabom Haghayeghom”, kandidatom za doktorat na Odseku za biomedicinsko inžinjerstvo Univerziteta Teksas u Austinu, proveo je sistematsku analizu podataka ocenjujući istraživanja koja su povezivala kupanje, temperaturu vode i kvalitet sna.

Istraživači su pregledali 5.322 istraživačka rada i upotrebili desetak za donošenje zaključaka, a izveštaj je objavljen u časopisu “Sleep Medicine Reviews”.

Prema njihovim rezultatima, kupanje sat-dva, a idealno tačno 90 minuta pre spavanja, u vodi temperature od 40 do 43 stepena celzija pomaže ljudima da ostvare najkvalitetniji san. Kupanje u to vreme i uz tačnu temperaturu vode može vam pomoći da zaspite u prosjeku 10 minuta brže nego što je uobičajeno.

Njihov izveštaj pokazao je efekte kako bi toplota tela mogla uticati na sposobnost uspavljivanja.

Nalazi su uključivali informacije o početku spavanja tj. koliko vremena treba da se pređe iz potpune budnosti u san, efikasnosti spavanja, količini vremena provedenog u snu u odnosu na ukupnu količinu vremena provedenog u krevetu namenjenom spavanju i subjektivnom kvalitetu spavanja.

Kada je reč o nuspojavama, nema ih mnogo, a ističe se da bi tuširanje pretoplom vodom moglo isušiti i iritirati vašu kožu.

ČETIRI NAČINA da iskoristite JAJA:  Ovo nema veze sa ishranom, JEDAN TRIK će vas posebno iznenaditi!