in

Držite noge u lavoru 15 minuta: Četiri PRIRODNA načina da se rešite BOLOVA od žuljeva na stopalima

Žuljevi uglavnom nastaju kao posledica nošenja neadekvatne obuće. Mogu biti vrlo bolni i uporni, a potrebno je određeno vreme kako bi nestali. Najbolje je da izbegavate nošenje obuće koja vas iritira, a postoje neki načini da sebi olakšate bol ukoliko mučite muku sa njima.

Držite stopala u vrućoj vodi

Nakon stresnog i užurbanog radnog dana, stopala će vam biti zahvalna ako ih umočite u lavor s toplom vodom i dodatkom gorke soli. Stavite noge u vodu do zglobova i ostavite ih u vodi 15 minuta.

Gorka so je bogata magnezijumom koji je poznat kao važan mineral i odgovoran je za oko 300 biohemijskih reakcija u telu, od ravnoteže nivoa šećera u krvi, sinteze DNK, do opuštanja mišića, ublažavanja grčeva i kožnih upala.

Nosite uložak za žuljeve tokom noći

Ulošci za žuljeve će držati prste razdvojenim, zbog čega će se smanjiti pritisak, a samim tim i bol. Najbolje je da ove uloške nosite tokom noći, dok spavate kako bi žuljevi najbrže nestali i kako biste se rešili bola.

Masirajte stopala maslinovim uljem

Masaža stopala jednom ili dva puta na dan je dobra za održavanje fleksibilnosti na nožnim prstima. Stopala i prste masirajte 15 minuta maslinovim uljem. Bitno je da to radite dok je ulje toplo. Na taj način ćete doprineti i boljoj cirkulaciji u prstima, zbog čega će se bol smanjiti.

Stavite kurkumu na žuljeve

Kapsaicin je glavni sastojak mnogih krema namenjenih ublažavanju bolova i upala. Taj sastojak nalazi se i u kurkumi. Pomešajte kurkumu sa malo vode tako da dobijete gustu pastu pa nanesite na žuljeve, zamotajte to nečim i ostavite preko noći.