in

Držač za četkicu za zube je jedno od najprljavijih mesta: Evo kako da ga lako očistite, sve što vam treba je sirće

Većina ljudi svoje kupatilo čisti barem svake sedmice, ali uprkos čestom održavanju higijene, lako je zaboraviti na dodatke poput držača odnosno posude u kojoj čuvate četkice za zube.

Vremenom se na ovom predmetu mogu stvoriti i stvrdnuti mrlje, a u studiji iz 2011. godine koju je sprovela Američka nacionalna naučna fondacija, utvrđeno je da su držači četkica za zube treći po redu najprljaviji predmet u domaćinstvima.

Shutterstock

 

Osim toga, ove uobičajene dodatke može biti teško očistiti zbog njihovog čudnog oblika, a voda bi se mogla zadržati u pukotinama ako se ne operu i osušie pravilno. To može dovesti do problema sa buđi, a ne biste želeli da se razmnožava nigde u blizini vaše četkice za zube.

Srećom, belo sirće je jeftin i jednostavan način za čišćenje držača četkice za zube. Umesto da koristite jake hemikalije kao što je izbeljivač za dezinfekciju držača četkice za zube, belo sirće je prirodna opcija. Uz malo vode, sapuna i sirćeta, držač četkica za zube neće na kraju biti jedno od najprljavijih mesta u vašem domu.

Bilo da imate jednostavan keramički ili plastični držač četkice za zube sirće može pomoći u održavanju čistoće. Za početak izvadite četkice iz držača, navlažite krpu sapunom za suđe i vrućom vodom i obrišite držač četkice najbolje što možete. Ovo će pomoći da uklonite sve osušene mrlje od paste za zube.

držač za četkicu za zube

Shutterstock

 

 

Pronađite malu posudu u koju vaš držač četkica za zube može stati i napunite je barem do pola jednakim delovima vode i sirćeta. Stavite držač i ostavite ga prekrivenog rastvorom za čišćenje oko pola sata. Kada završite, koristite drugu čistu krpu da ga osušite pre nego što je vratite na mesto.

BONUS VIDEO: