in

Dizajnerka enterijera otkrila: Ovo su najčešće greške koje pravimo u uređivanju doma

Dizajnerka enterijera otkrila: Ovo su najčešće greške koje pravimo u uređivanju doma
Dizajnerka enterijera otkrila: Ovo su najčešće greške koje pravimo u uređivanju doma

Dizajnerka enterijera, Džen Stanbruk, osvrnula se na trendove uređivanja domova i sugerisala ljudima koji tek kreću u obnovu koji trendovi nisu poželjni, bespotrebni ili su jednostavno teški za održavanje. 

Nikada ne bojite zidove u tamno plavo ili tamno sivo

Kao prve među ‘lošim’ trendovima našle su se tamne boje zidova.

– Ako imate tamnoplave zidove možete ih da ih ulepšate ponovnim farbanjem samo jednog zida u svetliju boju, i to po mogućnosti onog kojeg prvo vidite kad uđete u sobu – rekla je Džen i dodala ako vam se ne sviđa bela boja, posvetlite tamnu prostoriju s bledo sivom. Želite li pak dodati malo ‘veselja’ u prostor, ukrasite zid šarenim slikama.

Shutterstock

 

Izbegavajte tamno plave i tamno sive kuhinjske ormare

Džen je objasnila da treba izbegavati kuhinjske ormare tamno plave boje i pridržavati se svetlijih i neutralnih boja. Ali ako oni već jesu tamnoplave boje, trebali biste da očistite površine kuhinje kako bi ona izgledala prostranije.

– Iako bi moglo biti preskupo da se menjaju tamnoplave kuhinjske ormariće, celu sobu možete učiniti svetlijom tako da odstranite ‘otpad’ i uklonite sve sa radnih površina osim kuvala za vodu – savetuje.

Izbegavajte crne slavine i crne tuševe

– Budući da crna boja nije za svačiji ukus, bolje uzmite hromirane slavine, zameniti ih je lakše nego što mislite i to možete učiniti za nekoliko minuta – rekla je Džen.

Ne postavljajte bakarne slavine

– Bakarni dodaci trenutno su vrlo popularni u kućnim enterijerima, iako možda ne odgovaraju svačijem ukusu – objasnila je. Ako vam se sviđaju i ne možete ih da ih promenite, bolje će izgledati ako ih uskladite s ostalim dodacima. Uskladite ih drugim bakarnim komadima poput vaze, držača posuđa ili ili tostera. 

Izbegavajte tamno sive okvire oko pozora

Laganije boje od okvira prozora privlačniji su ljudima ili potencijalnim kupcima, objasnila je Džen. Ako imate tamnije okvire, možete da ih ublažite pomoću belih roletna na prozorima.

Uređenje doma

Shutterstock

 

Ne stavljajte pločice u dnevnu sobu

Pločice u dnevnom boravku nikako nisu poželjne jer ne odaju dojam udobnosti i topline. Ako ste već uselili u kuću s pločicama u dnevnom boravku, možete ih prekrite nekim lepim ukrasnim tepihom.

Izbegavajte bele pločice sa tamnim fugama

Tamno fuge izgledaju dosta neobično, pa zbog toga mogu delovati i moderno. Međutim tamna fuga je skuplja  i puno komplikovanija za nanošenje od klasične bele boje, prenosi Daily Mail.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /