in

crna odeća – Najžena

Crna odeća je sastavni dio garderobe mnogih ljudi, ali može biti prava noćna mora kada omiljeni komad počne da dobija sivu nijansu i da izgleda kao da je star.

Rešenje je u kuhinji

Jedna žena je objasnila na svom TikTok profilu da se to može sprečiti jednim sastojkom koji svi imaju u kuhinji. Ona na društvenim mrežama deli trikove za čišćenje i ličnu higijenu. Ova iskusna domaćica je snimila video i u njemu ispričala kako pere crne stvari u mašini. Njen video je dobio preko 39.000 lajkova. “Ako želite da crna odeća ostane crna, imam jednostavan savet za vas.”  Zatim je rekla da postoje “dve prirodne stvari koje već imate u kuhinji” koje bi mogle biti rešenje za problem. To su sirće i so.

 

 

Šta da uradite?

Stavite četvrtinu šoljice sirćeta u bubanj s deterdžentom. To pomaže u vezivanju boje. „Alternativno, možete koristiti i so. Treba pola šoljice soli da sipate po odeći koja je u mašini. Imajte na umu da je temperatura vode ključna. Zato ih perite u hladnoj vodi i podesite mašinu na brzo pranje,” objasnila je žena.

Obratite pažnju na sušenje

Žena je upozorila da se za sušenje crne odeće ne koristi mašina za sušenje i da se ta odeća ne suši napolju, jer će sunce izbledeti boju.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /