in

ZABORAVITE NA HRKANJE UZ MAGIČNU FORMULU: Predstavljamo vam PET sjajnih TRIKOVA i vodimo vas u mirnu NOĆ!

Iako postoji na desetine trikova koji pomažu u borbi protiv hrkanja, od lepljenja teniske loptice na leđa do pijuckanja maslinovog ulja pre spavanja, neki su definitivno delotvorniji od drugih.

Ako ste isprobali sve trikove koji postoje, okrenite glavu nekim vežbama protiv hrkanja. Vežbe za usta za hrkanje se takođe nazivaju „miofunkcionalna terapija“ ili „orofaringealne vežbe“ i obično se koriste za lečenje zdravstvenih stanja. Ali oni mogu „ojačati mišiće u grlu pomoći da se zaustavi hrkanje“, rekao je specijalista za spavanje Narvan Amini sa “Everinight.com”. Zvuk hrkanja se javlja kada protok vazduha prolazi kroz opuštene mišiće i tkiva u grlu i ustima.Ovo izaziva vibraciju, koja se javlja kao zveckanje ili šmrkanje. Može se pogoršati ako su disajni putevi ograničeni, jer tkiva i mišići vibriraju jedni protiv drugih dok vazduh putuje. Ovo može biti samo rezultat prirodne anatomije osobe, ali protok vazduha može biti blokiran prekomernom težinom, konzumiranjem previše alkohola ili pušenjem.

Hrkanje se takođe može desiti zato što je jezik osobe slab ili diše na usta

Pet vežbi  koje Narvan preporučuje omogućavaju da tonirate disajne puteve, usta i jezik, dok istovremeno podstičete disanje na nos. Mogu se vežbati dok vozite, gledate TV ili radite kod kuće:

 • Ponavljajte svaki samoglasnik (a-e-i-o-u) naglas tri minuta nekoliko puta dnevno.
 • Stavite vrh jezika iza gornjih prednjih zuba i klizite jezikom preko njih tri minuta dnevno.
 • Zatvorite usta i stisnite usne i držite ih 30 sekundi.
 • Otvorite i pomerite vilicu udesno i držite 30 sekundi. Ponovite na levoj strani.
 • Sa otvorenim ustima, povucite vrh jezika unazad duž tvrdog nepca koliko god može. Ponovite 20 puta.
 • Narvan je rekao da su vežbe za usta delovtvornije od svega predloženog, ali je takođe istakao da je važno da pijete dovoljno tečnosti, upražnjavate toplu kupku pre spavanja i radite i klasične vežbe.

   

   

  Mesečeva dijeta daje NAJBOLJE rezultate: Prdržavajte se OVOG uputstva u decembru i izgubite DNEVNO i do tri KILOGRAMA