in

Više od 3.500 građana se već prijavo: Evo šta morate da uradite kako bi ste se vakcinali protiv SEZONSKOG GRIPA!

Uz imunizaciju protiv koronavirusa, počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa. Svi koji žele da prime vakcinu protiv te bolesti mogu da se prijave preko portala e-Uprave.

Svi koji žele da se prijave za vakcinu protiv sezonskog gripa – moraju da popune upitnik i podnesu zahtev.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da od 15. oktobra kada krene vakcinacija dobijaće pozive preko SMS poruka i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa.

Navodi da se do sada prijavilo oko 3.500 građana.

– U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje ‘Batut‘ prioritetna grupa za sezonski grip su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja – naveo je Jovanović za Rts.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

– To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu – zaključio je Jovanović.

 

Paraziti u organizmu su VEOMA OPASNI: Jesenji DETOKS će vam vratiti živost i energiju, a za to vam je potrebno VEOMA JEFTINO povrće