in

Ukoliko ste PRELEŽALI KORONU ovo povrće NE BI SMELI da JEDETE: Šest meseci zaboravite jer može da stvori TROMBOVE!

Jedna od najopasnijih komplikacija infekcije korona virusom jeste stvaranje krvnih ugrušaka koje, kako su naši stručnjaci više puta potvrdili, može biti potpuno neočekivano i javiti se kod osoba koje nemaju problema sa kardiovaskularnim sistemom.

Čak i kada preležite kovid, opasnost nije prošla. I nakon otpuštanja iz bolnice ili kada se već generalno dobro osećate, postoji mogućnost da se tromboci jave.

Upravo zato lekari preporučuju da se tokom bolesti, ali i jedan period po izlečenju, piju antikoagulansi, odnosno lekovi za razređivanje krvi. 

Pexels

 

Međutim, jednako je važno i narednih šest meseci povesti računa o ishrani, napominju stručnjaci, a posebno izbegavati namirnice koje “pogoduju” stvaranju ugrušaka. Prema rečima nutricionistkinje Irine Zenkove osobe koje su imale korona virus trebalo bi da na neko vreme odustanu od hrane bogate vitaminom K.

To je, pre svega, zeleniš, koji smo navikli da dodajemo u supe, salate i druga jela. Ovo posebno važi za peršun i mirođiju. Sadrže dosta vitamina K, koji može donekle da potisne efekat antikoagulansa na bazi aktivne supstance varfarina“, objasnila je Zenkova.

Ostalo zeleno povrće, poput prokelja, brokolija i spanaća, takođe spada u kategoriju “privremeno opasnog”. Pri tome, važno je da znate da ovo povrće nije opasno samo po sebi, niti količina vitamina K koju sadrži, već se samo radi o “nepovoljnim” kombinacijama sa lekovima u baš ovom specifilnom periodu, napominju stručnjaci.

E TO nam je trebalo! Od ovih čajeva PREPLOVIĆETE SE očas posla!

Novi KORONA simptom: Da li ste čuli za "KOVID UVO", evo o čemu se radi i da li je OPASNO po život