in

Travar Momčilo otkrio recept: Ako ste PRELEŽALI upalu pluća, čaj od ove biljke će vas DIĆI iz mrtvih

Različite biljke mogu da pomognu kod najrazličitijih zdravstvenih problema, ali naravno, treba znati koja se od njih koristi za šta i kako.

Najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević za RTS je objasnio sve o biljci koja se zove piskavica ili grčko seme, a koja je sjajna za one koji su preležali upalu pluća.

– Malo poznata, ali izuzetno korisna biljka. Predstavlja odličnu hranu ili suplement za sportiste, ali i sve druge jer sadrži velike količine fosfora, kalcijuma, gvožđa, sadrži etarsko ulje koje mu daje specifičan miris. Ovo je jedan od ključnih sastojaka karija, jako se puno koristi u kuhinji, kao začin, posebno u Indiji. Sadrži dva alkaloida, ima jako kompleksan hemijski sastav, ali bezbedna je, mogu da je koriste čak i sasvim mala deca. Pomaže da se proteini u našoj ishrani bolje iskoriste, povećava broj crvenih krvnih zrnaca, jako dobro reguliše nivo šećera u krvi i preporučuje se ljudima koji imaju problem sa insulinskom rezistencijom. Dakle, svi oni koji pate od anemije, malokrvnosti, rekli smo da je piskavica za njih – rekao je Mmočilo. 

Travar je istakao i da je ova biljka vrlo korisna za ljude koji se oporavljaju od nekih teških bolesti, za sve koji su preležali upalu pluća, kojih sada ima mnogo, a piskavica može da im pomogne u procesu oporavka. Zatim je otkrio i recept za pripremu čaja.

– Jednu supenu kašiku ovog semena prelijem uveče šoljom vode, onda ga ujutru pustim da ključa dva-tri minuta, procedim, čaj popijem, a seme pojedem jer ono omekša i bude kao aromatična kuvana pšenica, uslovno rečeno – dodao je on. 

Antonijević je dodao i da piskavica nije preterano egzotična biljka, te da može da se nađe u prodavnicama zdrave hrane.

BOLEST ili SIMPTOM: Ako vam se OVO dešava neophodno je da posetite LEKARA, može da bude i trudnoća i opasna BOLEST!