in

Smanjuje HOLESTEROL, štiti JETRU i spušta PRITISAK za čas: Ovaj čaj je bukvalno MAGIČAN, a često ga zaobilazite u KUHINJI!

Mnogi nisu upoznati sa moćnim dejstvom čaja od hibiskusa iako je jedan od najukusnijih koji možete pripremiti.

Čaj od hibiskusa delotvoran je kod povišenog holesterola, povišenog krvnog pritiska, gripa i prehlade, pomlađivanja kože, viška kilograma, probavnih tegoba, lošeg raspoloženja, dijabetesa, bolesti jetre, rashlađivanja tela i anksioznosti…

1. Smanjuje holesterol

Čaj od hibiskusa pomaže da se smanji nivo lošeg LDL holesterola iz tela, čime štite organizam od bolesti srca. Uz to, štite se i krvni sudovi od oštećenja. Hipolipidemična i hipoglikemijska svojstva ovog čaja mogu biti korisna onima koji pate od poremećaja šećera u krvi, kao što je dijabetes. Istraživanje sprovedeno na pacijentima s dijabetesom tipa 2 pokazalo je kako konzumacija ovog čaja snižava holesterol i trigliceride što pomaže u upravljanju tom nepredvidivom bolešću.

2. Štiti jetru

Antioksidativna svojstva čaja od hibiskusa pomažu u lečenju bolesti jetre. Oni pomažu da se vaše telo zaštiti, jer neutrališu slobodne radikale prisutne u tkivima i ćelijama. Zapravo, poboljšava celokupno zdravlje organizma.

9. Spuštanje krvnog pritiska

Kod prehipertenzije ili hipertenzije, posebne kod starijih osoba, čaj od hibiskusa je pravi prirodni lek. Ima antioksidativna svojstva i može da snizi krvni pritisak za gotovo 10 jedinica. Kako biste to postigli, potrebno je da pijete oko tri šoljice čaja na dan.