in

Ruski naučnik, tvorac SPUTNJIK vakcine, rešio dilemu: “Treba vam OVOLIKO antitela da biste bili otporni na delta soj”

 Aleksandar Gincburg, direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju “Gamaleja”, izjavio je da je ispitivanje koje je obavio taj institut pokazalo je da je za potpunu zaštitu od delta soja korona virusa potrebno 300 neutralizujućih jedinica antitela.

Gincburg je za list I”zvestija” rekao da je, ako osoba ima 500 jedinica antitela ili više, to idealno za zaštitu od kovida 19, prenosi RIA Novosti.

Naveo je da je ispitivanjem bilo obuhvaćeno 4.000 Moskovljana.

 

Inače, delta soj još uvek nije stigao u Srbiju. 

Aleksandra Knežević sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu rekla je za RTS da analiza 30 uzoraka iz poslednje dve nedelje nije dokazala prisustvo delta plus soja već je potvrdila potpunu dominaciju delta soja. S obzirom na to da imamo veliki broj inficiranih, možemo očekivati da će se ovaj soj u skorije vreme registrovati kod nas, rekla je prof. Knežević.

Delta plus soj korona virusa do sada je potvrđen u više od 40 zemalja. Približio se našoj zemlji, pre nekoliko dana je stigao i u Hrvatsku.

 

Vest o mrvim labudovima mnoge je uznemirila: Doktor Tiodorović objašnjava kakvi su simptomi PTIČIJEG gripa, i da li imamo razloga za strah!