in

Pomešajte maslinovo ULJE sa belim LUKOM i dobićete čudotvoran MELEM: Rešite se BOLOVA u zglobovima i ublažite REUMU na prirodan način!

Smatra se da je ulje od belog luka najbolje protiv bolova u leđima. Veoma je dobar za reumu za koju nema leka, ali se tegobe mogu olakšati na više načina a jedan od njih je i ovaj. 

Ako vas muči artritis i teško pokretljivi zglobovi koristite obloge od maslonovog ulja i luka svako veče pred spavanje.

Maslinovo ulje u kome je odstajao beli luk je idealna obloga za bolne kosti.

Recept:

Jedna glavica belog luka srednje veličine (50 gr.)

Jedan dcl. ekstra devičanskog maslinovog ulja ( može i hladno ceđeno suncokretovo ulje, možete ga pronaći u prodavnicama zdrave hrane)

Shutterstock

 

 

Priprema:

Glavicu belog luka razdvojite na čenove, očistite od ljuske i odstranite krajeve. Čenove propustite kroz smesu ili isitnite nožem na što sitnije komadiće. U staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali prespite sastojke. Dobro promućkajte da se beli luk i maslinovo ulje što bolje sjedine.

Ovako pripremljen melem treba da odstoji na hladnom i tamnom mestu 14 dana. Promućkajte svaki dan. Do tada će beli luk ispustiti sve svoje blagotvorne sastojke u ulje.

Nakon te dve nedelje procedite ulje kroz cediljku ili sterilnu gazu. Prespite ovo ulje od belog luka za bolne zglobove u odgovarajuću posudicu, najbolje staklenu. Ako vam je lakše koristite i plastičnu posudu sa pumpicom ako vam tako više odgovara.

Mažite ova ulje belog luka protiv bolova u leđima i ektremitetima svakodnevno pred spavanje. Kada namažete obolelo mesto bilo da je to zglob ili proširene vene i zamotajte u samoprijanjajuću foliju. Zatim umotajte u pamučnu krpu i to to.

Video upustvo