in

Pogledajte u ŠAKE, ako primetite promenu, spasiće vam ŽIVU GLAVU! Rak pluća PRVI simptom ispoljava BAŠ OVDE!

 

Karcinom stvara određene hemikalije i remete rad hormona, pa se tako vrhovi prstiju povećavaju jer se u njima zadržava više krvi nego obično.

Iako se simptomi raka pluća najčešće pojavljuju tek kada je bolest u uznapredovaloj fazi, neki od njih mogu biti alarm da se javite lekaru – kašalj, infekcije, iskašljavanje krvi, nedostatak daha, bol u plućima, konstantan umor, gubitak apetita i naglo mršavljenje.

Međutim, stručnjaci kažu da se jedan siguran znak krije kod jednog od 10 obolelih od raka pluća, a to je promena na prstima.

Naime, vrhovi prstiju i noktiju se povećavaju i postaju zakrivljeni, a ta deformacija nastaje u tri faze.

U prvoj osnova nokta postaje mekša, a koža nokta se sjaji, u drugoj vrhovi noktiju postaju čudno zakrivljeni dok treća faza podrazumeva povećanje krajeva prstiju i moguće je da se značajno istaknu kosti zglobova na pstima.

Ovo se dešava zato što tumor stvara određene hemikalije i remeti rad hormona, pa se vrhovi prstiju uvećavaju jer se u njima zadržava više krvi nego obično. Ovaj simptom može ukazivati i na neka druga manje opasna oboljenja, pa ako ga primetite odmah se javite lekaru.

BONUS VIDEO