in

Ovo su DVE vežbe uz koje se GUBE KILOGRAMI: Poznati STRUČNJAK za mršavljenje otkrio TAJNU kako lako do VITKE linije

 

Jedan od najpoznatijih stručnjaka, poznat je po svojoj najčuvenijom dijeti 5:2. Ali je istakao da je pored ishrane, fizička aktivnosti veoma bitna. 

– Misalim da samo vežbanje neće da vam pomogne da smršate, ali poboljšaće vam raspoloženje, ako ništa drugo. S druge strane, ako ishranu uskladite sa vežbanjem, to je najblolji način da smršate – rekao je poznati dr Majkl Mosli. 

Dodao je i da ako zaista želimo da smršamo, ne možemo da se fokusiramo samo na topljenje masti, a ne mišića, govoreći da je to  “opasnost koju sa sobom nosi niskokalorijska ishrana sa nedovoljno proteina”.

Dnevno najmanje treba da se unosi 50 grama proteina, ako bi izgradili mišiće, a njegov savet je i da vežbate. 

Dr Mosili je izdvojio dve najbolje i najefikasnije vežbe kod mršavljenja. 

– Vežbe poput trčanja, plivanja, hodanja, ili vožnje bicikla, dobro deluju na pluća i srce. Pored toga dodajte vežbe poput sklekova i čučnjeva – ističe dr Mosili. 

Iako mislite da to možda nije adekvaran način vežbi za mršavljenje, istina je da postoji dokaz da vežbe otpora poboljšavaju cirkulaciju i tako pozitivno deluju na unapređenje mozga. 

Doktor tvrdi da je ovo vežbe najbolje odmah ujutru uraditi, kako bi pokrenuli celo telo. 

– Trudim se da većinu dana radim po 40 sklekova. Radim sklekove i čučnjeve ujutru čim ustanem iz kreveta. To su vežbe za celo telo, dobro deluju na srce, ali i na mozak – poručio je.