in

“Ovo je veliki IZAZOV”: Doktor otkriva kako da razlikujemo JESENJU ALERGIJU od KOVIDA 19

Odgovor i nije tako jednostavan, kao što mislite. Najlakše je da se prvo testirate na Kovid, to bi trebalo da bude prvi korak u otkrivanju bolesti.

Prema dr Flaviji Hojt, alergologu iz Nacionalnog jevrejskog zdravstva, većina ljudi koji imaju alergije znaju kako njihove alergije čine da se osećaju.

Kako groznica ne prati alergiju, to bi negde bio prvi znak da se ipak radi o alergiji, a ne o Koroni, ali stručnjaci upozoravaju da neke osobe mogu biti zaražene virusom kovid 19, a da uopšte ne dobiju temperaturu.

Kako ulazimo u jesen, roditelji koji se pripremaju za uobičajene pretnje od prehlade i gripa sada moraju paziti na koronavirus i sve više slučajeva RSV-a (respiratorni sincicijalni virus) u nekim delovima zemlje.

– Za roditelje je zaista izazov da otkriju razliku između sezonskih alergija, običnih prehlada i potencijalnog virusa kovid 19 i načina na koji on utiče na decu – rekao je glavni medicinski direktor Dečje bolnice u Istočnom Tenesiju, dr Džo Čajlds.

– Simptomi između RSV-a i drugih virusa, čak i virusa kovid 19, gotovo su identični – dodao je.

Doktor navodi i da je broj slučajeva zaraženim korona virusom i RSV-a i dalje mnogo visok.

Promena godišnjih doba zabrinjava neke ljude, posebno to da li je njihova kijavica zbog jesenje alergije ili nečeg ozbiljnijeg.

– Sa početkom jesenje sezone polena, posebno korova koji se trenutno oprašuju, ako ste posebno osetljivi, izbegavajte da provodite mnogo vremena napolju do kraja perioda oprašivanja – rekao je dr Čajlds za WGNTV.

Test sa palcem može da vam spasi život, on otkriva ovu OPAKU bolest