in

Ovaj SIMPTOM, pre svih, signalizira problem sa šećerom, a većina ga IGNORIŠE

Nastaje tako što telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina. Osećaj velikog umora, problemi sa bešikom, čest odlazak u toalet i rane koje sporo zarastaju su samo neki od simptoma ove podmukle bolesti.

Ono što je jako važno jeste da ih primetite na vreme, kako biste je kontrolisali na pravi način i kako biste sprečili ozbiljne posledice.

Lekari su zaključili da se prvi simptom, koji signalizira da telu preti razvoj dijabetesa tipa 2, javlja na koži.

Ovaj znak mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanju ovog stanja. Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležene su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili na vratu.

“Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što su pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukoliko primetie ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro da proverite zdravstveno stanje”, kažu stručnjaci.

BONUS VIDEO