in

Ojačajte TRUP, stomak i RUKE uz OVU vežbu: Instruktorka Mirjana Jemović pokazala kako da POVEĆATE izdržljivost

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu medved koji puzi.

 

 

Za šta je dobra ova vežba:

– Jača mišiće stomaka, leđa, ruku i nogu

– Poboljšava stabilnost i izdržljivost

– Poboljšava koordinaciju

Kako se izvodi vežba:

1. Početni položaj je na podu, oslonimo se na dlanove i na kolena i potrudimo se da nam leđa budu ravna, bez udubljenja u donjem delu.

2. Podinemo kolena od poda i oslonimo se na nožne prste.

3. Sa sledećim udahom podižemo jednu nogu unazad do visine leđa, ne preko toga.

4. Sa izdahom je spuštamo, sve vreme se trudeći da nam stomak i leđa ostanu ravni, a kolena na desetak centimetara iznad poda.

5. Sa sledećim udahom podižemo drugu nogu i sa izdahom je spuštamo.

6. Ponovimo 5 do 10 puta za svaku nogu, a ukoliko vam prija, možete i do 20 puta za svaku.

Ne zaboravite – fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

– Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO