in

Ne budite lenji: Zaboravite na SASI vodu, sveži SOK od ove voćke će vas pročistiti od otrova

 

Zbog visokog sadržaja šećera, sok od ananasa nije nužan za svakodnevnu konzumaciju. Međutim, situacija je drugačija kada se radi o vodi od ananasa. Ovaj osvežavajući napitak ima mnogo pozitivnih dejstava na organizam.

Za pripremu vode od ananasa vam je potrebno samo da ogulite pola ananasa, da ga iseckate na kockice, a zatim te kockice da stavite u bokal sa litrom vode i ostavite da odstoji preko noći.

Sledećeg jutra, po želji, možete da izvadite komadiće ananasa i da popijete samo vodu. Međutim, možete i da popijete vodu i da na kraju pojedete kockice voća kako bi se potpuno apsorbirali svi vitamini i minerali u voću.

Koje prednosti ima voda od ananasa?

1. Olakšava hidrataciju

Voda od ananasa zdravija je alternativa voćnim sokovima, gaziranim pićima. Osim toga, voda (sa ukusom) je neophodna za mnoge funkcije u telu.

2. Jača imunološki sistem

Voće poput ananasa pruža vredne vitamine i zato je dobro za imunološki sistem. Na primer, 100 grama ananasa sadrži 47,8 mg vitamina C (dnevna potreba za žene je približno 95 mg) i to sa samo oko 55 kilokalorija.

Kao što je gore pomenuto, trebalo bi da se pojedu komadići ananasa kako bi se dobili svi vitamini iz voća.

3. Smanjuje upalu

Ananas sadrži enzim bromelain koji razdeljuje belančevine. Ovaj aktivni sastojak čak se ekstrahuje iz biljke ananasa za proizvodnju protuupalnih lekova.

4. Dobro je za probavu

Osim bromelaina, ananas sadrži i druge probavne enzime. Nekoliko gutljaja vode od ananasa, posebno između obroka, može da potakne probavu i pročistiti organizam, zahvaljujući enzimu bromelainu aktivira se metabolizam lipida, ubrzava se izlučivanje urina i smanjuje zadržavanje vode u tkivu.

 

Čuveni INDIJSKI doktor otkriva kako da prepoznate povišen HOLESTEROL: Ako primetite ovaj simptom na PRSTIMA, odmah potražite pomoć!