in

Napitak koji leči KAŠALJ preko noći: Dodajte par sastojaka u MLEKO i do ujutru ćete biti kao novi!

Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, kojom se organizam oslobađa od sluzi, nagomilane u bronhijama i koja može biti infektivna. Međutim, našem telu nekada treba podrška, a žalfija je pravi “kec u rukavu”.

Zašto žalfija?

Visoka efikasnost biljke objašnjava se sadržajem vrednih eteričnih ulja u njenim listovima, koja poseduju antibakterijska i antiiflamatorna dejstva. Takođe, u njihovom sastavu je mnogo fosforne kiseline, vitamina C, B1, P, tanina.

Narodna medicina preporučuje da se kod suvog kašlja uzima mleko sa žalfijom – jer se veruje da ova kombinacija omekšava suv kašalj i pomaže prilikom izbacivanje sluzi.

Pored toga što se lako pravi, za ovaj magičan napitak vam je potrebno: 250ml mleka, jedna supena kašika osušene i samlevene žalfije, jedna kašičica maslaca, jedna kašičica meda i jedna trećina kašičice kurkume.

Priprema:

Neophodno je u šerpicu nasuti 250 ml mleka, dodati jednu supenu kašiku žalfije, nakon čega, na tihoj vatri, dovesti do ključanja.

Čim mleko proključa, odmah ga sklonite sa šporeta i dodajte jednu kašičicu maslaca, poklopite šerpu i ostavite da odstoji 15 minuta.

Porom procedite i dodajte kašičicu meda i 1/3 kašičice kurkume ( za decu 1/4 kašičice) i promešajte.

Ovaj napitak treba popiti do poslednje kapi, pola sata pre spavanja. Možete ga pripremati nekoliko dana, dok ne osetite olakšanje i lako iskašljavanje sluzi iz bronhija.

DOBRA VEST za većinu žena: Francuski lekar Džimi objasnio zašto ne trebamo nikako IZBACITI ŠEĆER iz naše ishrane