in

MOGUĆE JE da uživate u slatkišima, a da se kilogrami ne lepe za vas: Uz TRI SAVETA nutricionistkinje ne morate da se odreknete ni POSLASTICA, ni TANKOG STRUKA

 

Nutricionistkinja Karolina Kaufman, savetuje da nema potrebe da se u potpunosti odreknete uživanja u slatkišima da biste izgubili višak kilograma. Naravno, morali biste da se pridržavate kontrole porcija ako ne želite da se odreknete omiljenih poslastica bez posledica.

Ponekad je zahvalan organizam kada pojedete nešto slatko

– Ako imate želju za sladoledom, preporučujem da uzmete sladoled. Bez obzira na to koliko celera uzmete, nećete zadovoljiti svoju žudnju za slatkim i možda ćete na kraju uneti mnogo više kalorija druge hrane. I zaista, kada jedete šta želite, često sprečavate dalje žudnje – savetuje Kaufman.

Da biste zadovoljili i svoju želju za slatkišima i za tankim strukom, tajna je u kontroli porcija. Ako vam je teško da kontrolišete veličinu porcije svog omiljenog jela, nemojte držati rezerve u kući. Umesto toga, kupite jednu porciju, jedan sladoled u radnji

Vočni jogurt je sjajna poslastica

Ako generalno ne možete bez slatkiša, bilo kojih, Kaufman predlaže da u zamrzivaču uvek imate domaći voćni jogurt. Napravite kružiće voćnog jogurta na papiru za pečenje i zamrznite ih. Možete i da umočite voće poput jagoda ili ananasa u jogurt i zamrznete, a dobićete preukusan slatki i ledeni zalogaj.

– Kad vam zamrzivač nije pri ruci ili nestane jogurta, uzmite nekoliko kocki crne čokolade. Visok nivo antioksidanasa u crnoj čokoladi smanjuje rizik od srčanih oboljenja i snižava krvni pritisak, a brzo zadovoljava onu jaku želju za nečim slatkim. Ipak, budite karakter i ograničite se na manji broj slatkih kockica.

 

Ako spavate bez DONJEG VEŠA dovodite vašeg partnera u OPASNOST: Evo zašto doktor Jan APELUJE da nosite pižamu