in

Masaža protiv GLAVOBOLJE: Pritiskanjem ovih tačaka učiniće čuda i BOL će brzo nestati

Akupresura će pomoći kod glavobolje

Nije tajna da pravilna masaža opušta napete mišiće i smiruje bol. Međutim, uglavnom ga povezujemo sa kičmom. Isto se odnosi i na bol u drugim delovima tela, uključujući i glavu. Akupresura, metoda pritiskanja tela na određenim mestima, iz tradicionalne kineske medicine, a danas je poznata u celom svetu.

U slučaju dugotrajnih bolova i uznemirujućih simptoma, preporučujemo da posetite lekara koji će ukazati na uzroke i moguće mogućnosti lečenja. Masaža neće naštetiti, a nekima slučajevima može biti i alternativa lekovima protiv bolova. Posebno kada je u pitanju glavobolja.

Pogledajte gde treba da stisnete glavu, vrat i lice da biste se rešili bolova u određenim područjima.

Bol u prednjem delu

Shutterstock

 

Kažiprstom i srednjim prstima obe ruke kružnim pokretima masirajte tačku iznad obrva. Ne pomerajte se, samo pritisnite i masirajte spolja ka unutra 5 minuta.

Sinusni bol

Shutterstock

 

Masiranje glave između obrva pomoći će pri pulsirajućoj glavobolji i uznemirujućoj boli u sinusima. Ponavljajte ovo nekoliko minuta.

Bol u slepoočnicama

Shutterstock

 

Ovo je najintuitivnija masaža. Boli vas kod slepoočnica? Lagano ih masirajte ili umesto masiranja, pokušajte da pritisnete ove tačke sa obe strane jednakom snagom nekoliko sekundi. Ponovite ovaj pokret 10 minuta.

Bol u celoj glavi

Shutterstock

 

Kada osetite da vas boli sve što je vezano za glavu – slepoočnice, potiljak i prednji deo glave, trebalo bi da masirate područje iznad vrata. Ispod linije kose duž kičme i masirajte kružnim pokretima 10 minuta.

Još jedan trend OPASAN TREND na Tiktoku? Mladi umaču voće u suplemente, evo šta kažu stručnjaci!

LUBENICA DIJETA: Topi kilograme koji se ne vraćaju i to velikom brzinom!