in

Jedan SIMPTOM se javlja ujutru, a ukazuje na RAK: Telo vam šalje UPOZORENJE, obratite PAŽNJU na signale kad se PROBUDITE

Kada dođe do izraženih tegoba, uglavnom bude u fazi kada je bolest u uznapredovaloj fazi. Rano otkrivanje je ključno za uspešno lečenje i preživljavanje i zato je jako važno da osim redovnih lekarskih kontrola dobro osluškujemo organizam.

Simptomi raka su suptilni i netipični i zato nas često ne odvedu lekaru na vreme, a prema Abasu Kananiju, farmaceutu u “Chemist Click-u”, uporni simptomi koji se javljaju kada se probudite ujutru, definitvno mogu da ukažu da se nešto dešava u organizmu.

Prema njegovim rečima, upozoravajući znak može da bude jutarnja upala grla koja traje više od dve nedelje istim intezitetom. Takođe, važno je da posebnu pažnju obratite na jutarnji kašalj.

– Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dve nedelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite – tvrdi doktor Abasu i ističe da je celodnevni umor znak da treba da posetimo lekara. 

– Normalno je da se osećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primetite da umor traje tokom celog dana, trebalo bi da da zakažete pregled – tvrdi lekar.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO