in

Doktor Đerlek najavio kada se očekuje najjači udar DELTA SOJA: Krizni štab razmatra NOVE MERE zaštite

Kako je Đerlek za Blic rekao, taj udar će biti mnogo jači nego što se očekivalo do sada, ali dodao je i da se razmatraju nove mere predostrožnosti, prvo će biti ugostiteljski objekti na udaru.

Trenutno je u Srbiji vakcinisano 51,7 odsto stanovništva. Kako Đerlek kaže, kao da je sve u vezi vakcinacije stalo, a upravo će to biti jedna od tema na narednoj sednici kriznog štaba.

– Razmišljamo i o lutriji i sličnim podsticajima, a uskoro ćemo znati i da li će to biti u kombinaciji s preporučenom vakcinacijom za određene kategorije, ali ne bih ništa da prejudiciram – dodao je Đerlek.

Naveo je da se razmišlja i o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih i prosvetnih radnika, a da će se videti da li će se zaista odlučiti na tu varijantu.

Đerlek je ubeđen da će se naći modus kako da dođemo do 70-80 odsto vakcinisanih, a kad je reč o kovid propusnicama kaže da treba dobro razmisliti da li bi one dale rezultate.

Dr Perišić NAGLAŠAVA: Samo jedna vrsta MLEKA pomaže kod problema sa stomakom i kod BRONHITISA! A evo ko NIKAKO ne bi trebao da ga pije