in

“DOBILA SAM RAK ZAHVALJUJUĆI IMPALNTIMA”: Sada ova žena samo želi da podeli svoju priču i pošalje UPOZORENJE!

Mari Blum je imala mastektomiju koja joj  je spasila život nakon što joj je dijagnostikovan rak dojke pre deceniju.

Ova  pedesetogodišnjaka se odlučila na operaciju rekonstrukcije, koristeći implantate, nakon što je godinama bio u remisiji. Planirala je preseljenje u Dubai, kada je u decembru primetila otok oko implantata. Insistirala je na  još dodatnih  testova, nakon što je u početku samo dobila antihistaminike da bi smanjila oticanje.

Urađen je ultrazvuk, tečnost je uočena i testirana – a onda je stigla tragična vest da se kancer vratio. U početku nije bilo jasno da li je to od prvog raka dojke ili je u pitanju novi oblik, ali su na kraju testovi pokazali da je koncentrisan na implantat. Na sreću, rak je u prvoj fazi i može se lečiti uklanjanjem implantata.

To je veoma redak oblik raka koji se zove anaplastični limfom velikih ćelija povezan sa implantatima dojke (BIA-ALCL), koji utiče na imuni sistem. Rak se razvija u kapsuli ožiljačnog tkiva i tečnosti koja okružuje implantat dojke – a u nekim slučajevima može se proširiti po celom telu.

BIA-ALCL je izlečiv kod većine pacijenata ako se dijagnostikuje rano i leči, ali nije naivan. Mari je rekla za “Manchester Evening News”: „Nakon što mi je dijagnostikovan rak dojke, savetovano mi je da uradim mastektomiju i ponudili su mi operaciju rekonstrukcije sa implantatima koju sam odlučila da uradim. „Rečeno vam je o rizicima, ali više se radilo o infekciji. Koliko se sećam, nikada se ne sećam da su mi rekli za BIA-ALCL. „Ali, naravno, nikada ne bih imao implantate da sam znao da mogu da izazovu rak. Mislim da niko ne bi rizikovao.“ „Ja sam medicinska sestra sa medicinskim iskustvom, tako da sam zaista znala kada da poguram stvari, ali bih se brinula da će manje samopouzdane žene biti odbijene. „Ja sam jedna sre’nica jer je otkriveno tako rano. “Ako mogu da spasim život jednoj osobi, onda znam da je nešto dobro proizašlo iz moje dijagnoze.”

 

Čarobni PRIRODNI eliksir protiv nesanice: Uzmite ovaj NAPITAK pre odlaska u krevet. Spavaćete kao jagnje!