in

Do PET kilograma lakši: Jednostavan plan ŠETNJE za gubitak jednog KONFEKCIJSKOG broja

 

Pola sata brzog hodanja četiri do šest puta nedeljno pomoći će vam da poboljšate tonus butina, učvrstite gluteus i smanjite obim struka. Za najbolje rezultate ključno je pravilno držanje tela tokom hodanja. Držite se uspravno, ramena opustite i gurnite ih prema nazad te uvucite mišiće stomaka, što će pomoći da učvrstite mišiće leđa i trbuha koji drže i ispravljaju kičmu, a koji su važni za držanje celog tela. 

Broj napravljenih koraka računajte pedometrom, a možete i postaviti cilj koliko koraka želite napraviti dnevno: 10.000 koraka, što je ekvivalent udaljenosti od sedam do osam kilometara, dobar je početak, a tokom nekoliko nedelja povećajte cilj na 15.000 koraka (deset do jedanaest kilometara). Možda zvuči puno, ali i hodanje do toaleta se računa. A kada dodate i šetnju vani, kako stoji u planeru niže, postići ćete tu brojku

Hodanje je izvrstan izbor u svako doba dana, ali vežbanje ujutro potaknuće rad metabolizma te ćete tako sagoreti više kalorija tokom dana. 

Mršavljenje hodanjem: Sedam zakona skidanja kilograma bez odlaska u teretanu

S pola sata brzog hodanja trebali biste prohodati tri do četiri kilometara. Možete hodati na posao, tokom pauze za ručak ili u parku vikendom. Izaberite dobro osvetljene staze ako hodate sami u večernjim satima.

Držite se ovog plana i nakon šest nedelja trebali biste izgubiti pet do osam kilograma, što je ekvivalent jednom konfekcijskom broju.

Nedeljni plan hodanja

Ponedeljak – 30 minuta, smireni ritam hodanja

Utorak – 30 minuta, brzi ritam hodanja

Sreda – 25 minuta uzbrdo, srednje brzi ritam hodanja

Četvrtak – 30 minuta, brzi ritam hodanja

Petak – 30 minuta, , smireni ritam hodanja

Subota – 45 minuta, smireni ritam hodanja uzbrdo

Nedjelja – odmor

Godinama nas pogrešno UČE: Evo KOLIKO paste za zube treba da ide na četkicu i GDE tačno